Tietoa meistä

Teemme ruokaa sinulle ja makuaisteillesi

Pieni, tyylikäs ja viihtyisä eurooppalaiseen ruokakulttuuriin keskittyvä ruokaravintola loistavalla viinivalikoimalla, kuitenkin ruoan tapaan kohtuullisesti hinnoiteltuna. Tähtäämme ruokien ja juomien taidokkaaseen yhdistämiseen, tuoreista raaka- aineista tehtynä ja ammattitaidolla valittuna.

Lyhyt, mutta sitäkin herkullisempi ruokalistamme saa täydennystä isosta liitutaulusta, jolle keittiömestarimme loihtii kauden parhaita herkkuja. 

Tiimillämme on koossa yhteensä yli 80-vuoden ravintolakokemus, josta ammennamme tamperelaisille herkuttelijoille ruokaelämyksen rennolla, mutta lämpimällä palveluasenteella. 

Siksipä mottomme onkin " Miksi tyytyä hyvään".

Työntekijämme

Ihmiset elämyksien takana

Mika Lintula - Ravintolan omistaja

Kalle Viljakainen - Ravintolan omistaja

Vesa Vuorenmaa - Vanhempi viinuri

Juho Hänninen - Keittiömestari

Verner Kahila - Kokki

Jarkko Seuranen - Keittiön huoltopäällikkö

Mika "The Bossman" Lintula

Ravintolanomistaja


LiVin toinen ravintolanomistaja Mika Lintula on aloittanut ravintola-alalla työskentelyn vuonna -87 tamperelaisessa Ravintola Tiiliholvissa. Tämän lisäksi hän on omien sanojensa mukaan "seikkaillut halki Suomen, Lapista Helsinkiin ja välillä vähän vetten päälläkin". Kokemusta on siis päässyt kertymään vuosien varrelta.

Jokainen Lintulan palveltavana ollut tietää asiakaspalvelun kuuluvan hänen vahvuuksiinsa, viinitietoisuudesta puhumattakaan. Viinimestariksikin tituleerattu Lintula on myös koulutettu sommelier, jolta taipuu palvelu niin ruotsiksi kuin vaikka saksaksikin.

Kysyttäessä syytä LiVin perustamiseen on vastaus selvä:

"Haluttiin paikka, jossa voidaan tehdä töitä niinkuin osataan ja itse halutaan."

Vuosien kokemus näkyy tämän ravintolakonkarin tekemisessä ja asiakkaiden kasvoille loistamaan jäävissä hymyissä. Ravintolan mottona käytössä oleva "Miksi tyytyä hyvään"- saa näin taitavan työntekijän käsissä arvoisensa lopputuleman - kun voit saada parasta.

Tervetuloa nauttimaan!

Juho "huomattavan hiljainen savolainen" Hänninen

Keittiömestari


Juho on aloittanut ravintola-alalla vuonna -95 Mikkelissä työharjoittelijana. Siitä lähtien hän on työskennellyt à la carte-ravintoloissa, ja ehtinyt tekemään uraa myös kahden vuoden ajan Lontoossa.

Vahvuuksista kysyttäessä vastauksia tulee niukasti, vaikka keittiömestari itse on suuri syy siihen miksi LiVin ruokia voi kuvailla mm. sanoilla "suussasulavaa" ja "silmiä hivelevän kaunista". Jokainen annos on tarkkaan harkittu ja mietitty ja se todella maistuu ravintolan tarjoamissa ruoissa.

Koko ikänsä à la carte-ravintoloissa työskennellyt Juho päätyi LiViin osaksi sattuman kaupan kautta ja toisaalta siksi, että halu vaihtaa laadukkaaseen à la carte-ravintolaan oli kova. Työnkuva vaihtui lennosta esimieheksi ja LiViin ei ainakaan lähiaikoina tarvitse uutta keittiömestaria etsiä, sillä Juho viihtyy työssään hänen omia sanojaan lainaten:

"hyvin, ainakin toistaiseksi".

Tervetuloa nauttimaan keittiömestari Hännisen upeista luomuksista!

Kalle "hiljainen nauru" Viljakainen

Ravintolanomistaja


Viljakainen päätyi ravintola-alalle alun perin velipoikansa apurina. Järjestettävänä oli 300 hengen häät, jonne tarvittiin ruokaa, joten Kalle tarjoutui velipoikansa avuksi. Siitä se kipinä sitten lähti.
Välillä on käyty istumassa koulunpenkillä ja kiertelemässä Suomea erilaisten sesonkitöiden tai tapahtumien myötä. Viimeiset vuodet ennen LiViä Kalle työskenteli Tampereen Scandic Rosendahlissa. Kokonaisuudessaan ravintola-alalta on siis ehtinyt kertyä kokemusta noin 20 vuoden ajalta. Aikamoinen alan ammattilainen kyseessä siis.

Kuten kaikki muutkin ravintolan työntekijät, mies hiljenee omista vahvuuksistaan kysyttäessä. Pienen kiertelyn jälkeen vastauksen saa kuin saakin hänestä nyhdettyä:
"Kokemuksen kautta on tullut laaja-alainen näkemys alan tuotteisiin ja asiakaspalveluun".

Syy siihen miksi tämä tunnelmallinen ja bistrotyylinen ravintola on nykyään Tampereen Laukontorilla pystyssä, on se, että molemmilla ravintolanomistajilla oli hyvin samanlainen halu tehdä töitä itselleen. Kalle tiivistää asian hienosti:

"Voi oikeasti seisoa sen takana mitä sanoo, kun tietää, että tarjolla on vain hyvää".

Ravintolan pystyyn pistämistä oli mietitty jo vuosia ja nyt viimein tartuttiin tilaisuuteen, kun sellainen eteen tuli.
LiVin hieman rennompaa tyyliä edustaa myös Viljakaisen loppulausahdus:

Ei tän ny aina tarvii niin vakavaa olla!

Verner "The Bigman" Kahila

Keittiön nuorin vahvistus


Verner on valmistunut tänä vuonna Tampereelta kokiksi ja päätyi kahden kuukauden harjoittelun jälkeen LiViin vakituisiin töihin.
"Koulusta suoraan huipulle"

Oppimishalu tällä keittiön vahvistuksella on valtaisa, sillä onhan hänen uransa vielä alkutaipaleella. Jatkuva kehityksen halu ja tarve tulla paremmaksi näkyy myös hänen loistavassa työnjäljessään. Verner ei myöskään jää vanhemmista keittiön konkareista laisinkaan jälkeen.

LiViin Verner päätyi aluksi harjoittelijana ja sille tielle onkin jäänyt, tosin nykyään ihan palkkatyöläisenä. Hänen omia sanojaan lainaten "LiV on kuin hänelle luotu. Laadukas paikka, jossa on mukavat työkaverit". Tämä usein keittiön DJ: näkin toimiva Bigman on erittäin tarvittu täydennys ravintolan henkilökuntaan. Ja onhan se mukavaa, että on edes joku ravintolan työntekijöiden keski-ikää laskemassa!

Vesa "tarinankertoja" Vuorenmaa

Vanha viinuri


Tämä vanha viinuri on aloittanut uransa Pirkanmaan hotelli- ja ravintola oppilaitoksessa syksyllä -88. Sieltä hän siirtyi vuonna -89 ravintola Henriksiin, jossa päätyi harjoittelijan kautta vakitöihin. Vesa on myös toiminut extratöissä ympäriinsä, laaja-alaisesti pääosin Tampereella mutta töitä on tullut tehtyä myös laivoista Lappiin asti.

Jos päätyy Vesan palveltavaksi, on hyvin suuri mahdollisuus siihen, että kuulee useita tarinoita, sillä hän on tunnettu tarinankertomistaidoistaan. Hänellä on myös laaja tuntemus alasta ja sen tuotteista sekä palvelu on aina asiakaslähtöistä.

LiViin tämä vanha viinuri päätyi hänen omia sanojaan lainaten:

"koska Mika soitti ja pyysi".

Kalle ja Mika ovat Vesan pitkäaikaisia kollegoita, joten monta kertaa ei tarvinnut harkita työpaikan vastaanottamista, olo oli kuulemma vähän kuin kotiin olisi tullut. Myös viinilista oli kuulemma vaikuttava!

Jarkko "seuramies" Seuranen

Keittiön luottomies


Jarkko on työskennellyt 30 vuoden aikana erilaisissa keittiöalan työtehtävissä, mm. ravintolan osakkaana ja suurimmaksi osaksi kuitenkin lämpimän puolen keittiöissä. Neljän vuoden ajan hän on ehtinyt tehdä myös catering hommia. Pääsääntöisesti hän on työskennellyt yksityisillä työnantajilla ja mm. kreikkalais- espanjalainen ja slaavilainen keittiö on tullut tutuksi.

Omana vahvuutenaan tämä seuramies pitää siisteyttä, rauhallisuuttaan ja pitkähermoisuuttaan. Kaikki tärkeitä ominaisuuksia ravintolan keittiötyöntekijälle.

Miksi juuri LiV?
"Monien vuosien töiden jälkeen tämä työ (À la carte) tuntui omalta". Myös oppiminen keittiömestari Juholta on tärkeää ja hyödyllistä. Lisäksi työnantajat olivat jo entuudestaan Jarkolle tutut, joten töihin oli helppo tulla.

Lopuksi tämä keittiön seuramies haluaa esittää nöyrimmät kiitoksensa vaimolleen siitä, että pystyy harrastamaan ammatikseen ruoanlaittoa.